20130707_182427.

Deelnemer: Lesly A, 21 jaar    (Autisme)

Militair Landmacht

Weekend / midweek kampen

Vaste bezoekster

 

 

 

Hoe was het voor je bij Nicole’s Huiskamer kwam?

Er waren veel problemen thuis, mijn ouders zijn alleen met zichzelf bezig. En ze praten nergens over. En op school ging het ook niet goed, omdat we steeds verhuisden kon ik ook geen vrienden maken.

 

Wat heb je daar geleerd?

Nou eerst kreeg ik seksuele voorlichting en dat was goed want anders was ik nu misschien wel moeder. En dat wil ik echt niet. Maar ik kreeg ook trainingen over wie ik ben en hoe ik ben. Ik heb veel over mezelf geleerd ook over mijn gevoelens, dat ik ze kan begrijpen en er over kan praten. En dat ik mezelf mag en kan zijn want dat ik goed ben hoe ik ben. Ik weet nu ook wat ik wil worden en daar werk ik hard aan, dus ik heb ook over mijn doelen geleerd.

.

Als je niet naar Nicole’s Huiskamer gegaan zou zijn dan….

Dan had ik het echt niet geweten, dan zou het totale chaos geweest zijn denk ik. Nu kom ik nog als ik in de buurt ben even langs om bij te praten, het is fijn om een extra thuis te hebben waar ik altijd terecht kan, waar altijd wel iemand is waarbij ik mijn ei kwijt kan.

.

Hoe kwam het dat je die dingen daar wel leerde?

Ze weten overal een antwoord op. En hun antwoorden zijn logisch, zodat ik het snap. Nicole praat ook in gewone taal, zodat het makkelijk in mijn hoofd past. Ze maakt ook veel grapjes dus dan is het niet zo vervelend om iets te leren van iemand anders. En ze geeft veel voorbeelden. Het is ook realistisch wat ze zegt, dus je kan dan zelf zien dat het klopt. Het is er ook gewoon gezellig je kan er vet lachen en het is ook een beetje spannend omdat je niet weet wat er gaat gebeuren. Maar meestal verteld ze dingen in een soort goed verhaal en dan is het juist leuk om te luisteren.

 

Wat vond je niet leuk?

Als ze me confronteerden met de realiteit en dat ik er aan moest gaan werken en ze me controleerden. Maar het was toch juist wel goed.

 

Wat neem je de rest van je leven mee?

Een goed zelfbeeld en alles wat me heeft geholpen en ontwikkeld. En het gevoel dat ze me altijd steunen. Ik ben niet meer alleen.