gallery3

.

Deelnemer:  S v C, 19 jaar    (ADHD)

Scholiere MBO

Weekend / midweek kampen / trainingen

Vaste bezoekster

 

 

Hoe was het voor je bij Nicole’s Huiskamer kwam?

Er waren veel problemen thuis, mijn ouders zijn heel raar en nu ook gescheiden. Ik wilde graag dood omdat ik het niet meer aankon dat ik thuis alles moest doen en daardoor ging school ook niet goed. Ik snee mezelf ook om zo toch nog wat te voelen en ik had een paar keer geblowd om ook weer niet te voelen.

 

Wat heb je daar geleerd?

Nou dat is wel lastig te zeggen, omdat we trainingen kregen en van alles door elkaar. Maar het meeste heb ik over mezelf geleerd en hoe ik met mijn gevoelens kan omgaan en er over kan praten. En dat ik mezelf mag en kan zijn want dat ik goed ben hoe ik ben. Ik leer eindelijk voor dat wat ik echt wil en doe een beroepsopleiding. Ik woon al ruim 2 jaar vrijwillig in een pleeggezin via de Huiskamer, daardoor kan ik met mijn ouders omgaan en toch ook goed voor mezelf zorgen.

 

Als je niet naar Nicole’s Huiskamer gegaan zou zijn dan….

Ik ben bang dat ik dan aan de drugs zou zijn of dood.

 

Hoe kwam het dat je die dingen daar wel leerde?

Omdat het er gezellig is en ook omdat ik serieus genomen werd. En omdat er nog meer jongeren waren die ook in de penarie zaten, dus dan ben je niet alleen en hoef je je ook niet te schamen. En omdat er ook anderen zijn met wie je kan praten dus net hoe ik me voelde kon ik terecht.

 

Wat vond je niet leuk?

Als we gingen knutselen, maar eigenlijk was dat toch ook juist wel weer gezellig, omdat we dan ondertussen over van alles gingen praten.

 

Wat neem je de rest van je leven mee?

Dat ik weet dat ik zelf op mijn grenzen moet passen en dat ik nee mag zeggen en dat ik iets waard ben en wel dingen goed kan. Best veel eigenlijk. Ik kan nog steeds even een koppie gaan doen als ik dat wil, dat is ook een fijn idee.