IMG-20111026-WA0006

.

Deelnemer: HM, 18 jaar  (Depressief)

Scholier VMBO

Uitjes

Vaste bezoeker

 

 

Hoe was het voor je bij Nicole’s Huiskamer kwam?

Ik was aan de drugs en helemaal in de war. Mijn ouders wisten dat niet en ik kon met niemand praten.

 

Wat heb je daar geleerd?

Zoveel dat het teveel is om zomaar even op te noemen maar een ding is bijvoorbeeld; dat ik altijd met alle vragen terecht kan. Dat niets raar is. Hoe ik emotioneel met mezelf om kan gaan. En hoe ik met mijn ouders en vrienden om kan gaan. Dat ik op mezelf kan staan in deze maatschappij, door mezelf een plek te geven en mijn doel voor ogen te houden.

 

Als je niet naar Nicole’s Huiskamer gegaan zou zijn dan….

Als ik Nicole niet gekend had zou ik andere hulp moeten zoeken, dan zou het waarschijnlijk nog langer geduurd hebben om goed te leren leven.

 

Hoe kwam het dat je die dingen daar wel leerde?

Ik kan wel bij Nicole leren omdat ik het gevoel nodig heb dat dingen vertrouwelijk zijn en dat er direct contact is. Je kunt altijd bellen. Het is ook meer een privé gevoel. Dat heb je gewoon niet bij instanties, dan ben je een nummer en zo wordt je ook behandeld. In de Huiskamer hoor je er echt bij, doe je mee en heb je een plek. Dan ben je ook belangrijk en ze geven om je.

 

Wat vond je niet leuk?

Dat ze me dwong te betalen voor de sessie als ik drugs gebruikt had, maar dat was wel de beste manier om er mee te stoppen haha.

 

Wat neem je de rest van je leven mee?

Dat warme basis gevoel wat ik nu ook in mezelf kan voelen als ik adem. Daar zijn geen woorden voor dat moet je gewoon voelen.